Iako je Joe Kinnear u poslednjih nekoliko dana slao veoma optimističke poruke oko ostanka Michael Owen-a u Newcastle-u, čak je jednog momenta i licitirao u procentima(60% da Michael ostaje)sam Owen je odlučio da progovori rekavši da će konačnu odluku ostaje li ili ne doneti do kraja sezone.

Owen je tako demantovao medijske špekulacije da će napustiti klub u zimskom prelaznom roku, jer mu važeći ugovor sa Newcastle United-om ističe sledećeg leta.

Owen: "Zbog silnih špekulacija o mojoj budućnosti, rešio sam da javno kažem da ću do kraja ove sezone sigurno ostati u Newcastle United-u. Obavestio sam i upravu da u tom periodu neću razmišljati o novom ugovoru. Srećan sam ovde i nadam se da će moj potez navijači gledati kao korak u pozitivnom smeru. Imam 29 godina i sledeći ugovor će biti možda i najvažniji u karijeri".

"Nije u pitanju novac. Pre nekoliko meseci sam ljudima iz uprave rekao da sam spreman da prihvatim smanjenje plate. Sada sam u potpunosti posvećen Newcastle-u i zajedničkom cilju da sa strastvenim manager-om Joe Kinnear-om i ostalim saigračima završimo sezonu sa što boljim rezultatima".

photo: independent.co.uk