Shay Given je primio sedam golova u poslednja tri meča.Given-u je čak pripisan i auto gol protiv Everton-a jer je on bukvalno ubacio loptu rukom u mrežu umesto da je prebaci preko prečke.Mogao je čak i da je pusti,lopta bi verovatno završila pored gola.
Sreća što je Owen postigao treći gol inače bi zbog Given-ove gluposti izgubili dva boda.

Međutim,glupo je to što sada svi napadaju Given-a zbog par grešaka iz prethodne tri utakmice,zaboravljajući pri tome šta je taj isti Given učinio u proteklih deset godina za Newcastle United.Lično mislim da je on najbolji golman kojeg je Newcastle ikada imao.

Nešto se sa njim dešava,jer takve greške nisu njemu svojstvene.Posebno greši prilikom povratnih lopti kada mu je njegovi saigrači upućuju,pri situacijama kada on jednostavno tu loptu samo treba da izbije što dalje,on se unervozi i tu počne da greši ili dribla i šta-ti-ja-znam sve ne radi.

Koliko je Given posvećen svom poslu govori nam podatak(koji je rekao Sir Bobby Robson),da je Given kupio knjigu koja se koristi u Baseball-u.Knjiga se zove :"Kako udariti lopticu".Znači,Given je kupio tu knjigu kako bi proučio na koji način igrači Baseball-a udaraju lopticu(palicom),kako bi on to isto primenio kada je udara nogom!!!

I zato svi treba da stanemo iza Given-a i da ga podržimo da što pre prebrodi krizu u kojoj se našao.On bar nije primao golove sa pola terena kao Harper.

     

                                      Shay Given broj 1.