MARTINS ZA NOVI TRIJUMF

   Glenn Roeder je ove nedelje imao razloga za zadovoljstvo jer su se u tim vratili četiri ključna igrača Newcastle United-a.Kieron Dyer i Emre su našli svoje mesto u startnoj postavi protiv Watford-a dok su Damien Duff i Scott Parker bili na klupi.

Roeder je na travnjak St. James' Park-a izveo sledećih jedanaest igrača : Given, Huntington, Babayaro, Butt , Taylor, Ramage, Milner, Dyer, Emre , Martins, Sibierski.

Ovo je verovatno bilo i najgore prvo poluvreme Newcastle United-a u ovoj sezoni.

Kieron Dyer nije bio ni senka od onog što smo od njega videli protiv Portsmouth-a i Arsenal-a , dok je Sibierski verovatno pružio najslabiju partiju u dresu Newcastle United-a.

Tek u 45. minutu James Milner je mogao da dovede Newcastle United u vođstvo kada je odlično izveo slobodan udarac ali je golman Watford-a Richard Lee odlično reagovao i odbranio njegov udarac.

Half-time : 0:0

Čim je drugo poluvreme počelo Newcastle United je krenuo sa odlučnijim napadima ka golu Watford-a.

Nicky Butt je dobro uposlio na poziciji desnog krila James Milner-a koji je loptu sa desne noge prebacio na levu nogu.Usledio je upotrebljiv centar-šut u srce kaznenog prostora gde se nalazio Obafemi Martins i udarcem glavom sa nekih pet-šest metara poslao loptu iza leđa golmana Lee-a za 1:0 , minut 49.

I kao po pravilu Newcastle United nikako ne može da prednost sačuva duži period igre i već posle osam minuta i Given je vadio loptu iz svoje mreže.

Posle jednog dobrog kornera koji su izveli igrači Watford-a u šesnestercu se najbolje snašao Hameur Bouazza i ispred Given-a poslao loptu u mrežu Newcastle United-a za 1:1 , minut 57.

U 68 . minutu Roeder poseže za prvom izmenom i umesto Emre-a u igru uvodi Duff-a.

U 75. minutu Roeder ubacuje i Parker-a umesto Nicky Butt-a.

U 78. minutu Watford je mogao i do sva tri boda ali je Henderson bio neprecizan.

I baš kada se činilo da će gosti otići sa St. James' Parka-a sa jednim bodom na scenu je ponovo stupio Obafemi Martins.

Duff je odlično prodro po levo strani terena , usledio je centar-šut po zemlji , lopta je zakačila jednog igrača Watford-a i došla do Martins-a.Martins je odlično prima levom nogom i sa jedanaest metara desnom nogom , snažnim udarcem loptu šalje pod prečku gola Watford-a za 2:1 , minut 86.

U 92. minutu Watford je imao poslednju priliku na utakmici i šansu da izjednači rezultata ali je Babayaro iz ove situacije izašao kao pobednik.

Full – time : 2:1

Sastav : Given, Huntington, Taylor, Ramage, Babayaro, Dyer, Butt (Parker 76), Emre (Duff 68), Milner, Sibierski, Martins.

Man of the match : Obafem Martins

Gledalaca : 49,231

Sudija : Martin Atkinson

Ova tri boda su nas vinula na 12-o mesto u Premier League , osam poena od zone ispadanja ali i osam poena od mesta koje vodi u Champions League.